Incepand cu data de 07.11.2022,  programul cabinetului Crivet Baba Novac va fi: Luni - Vineri: 14:00 - 20:00,  Sambata: 10:00 - 20:00,  Duminica: Inchis.

Primele 6-12 săptămâni


Veterinarii noștri de la Crivet recomandă hrană specializată pentru puii nou-născuți, deoarece hrana pentru adulți nu are amestecul ideal de nutrienți pentru puii în creștere. Puii nou-născuți trebuie hrăniți cu hrană umezită de 4 ori pe zi până la vârsta de 9 sau 10 săptămâni (pentru rasele mari) sau 12 sau 13 săptămâni (pentru rasele mici)

Hrănirea cățeilor de 3-6 luni


Între 12 și 24 de săptămâni, hrănirea trebuie redusă de la trei până la patru ori pe zi. Când forma corpului lor se maturizează, măriți dimensiunile porțiilor pentru a reflecta acest lucru.

Hrănirea cățeilor de 6-12 luni


În această perioadă, ar trebui să vă hrăniți cățelul de două ori pe zi. După ce a fost sterilizat, cățelul dumneavoastră va avea cerințe de energie reduse, ceea ce ar trebui să se reflecte într-o trecere de la hrana pentru căței la hrana pentru câini adulți. Cele mai mici rase ar trebui faca trecerea la 7 până la 9 luni, în timp ce rasele mai mari ar trebui să schimbe mancarea la 12-14 luni. Este mai bine să-ți hrănești câinele cu hrana pentru cățeluș pentru o perioada mai lunga ca cea indicata, decat pentru o perioada mai scurta.

Hrănirea cățeilor după primul an


Câinii adulți trebuie hrăniți cu două jumătati de porții pe zi.

Câtă mâncare ar trebui să-i dau cățelușului meu?


Cel mai bun mod de a ajusta cantitatea de hrană pe care o serviti cățelulului este să vă urmăriți animalul de companie. În loc să existe un răspuns unic, corpul și metabolismul câinelui tău îi vor spune de câtă hrană are nevoie. Dacă sunt subponderali, creșteți cantitatea de hrănire, iar dacă sunt supraponderali, reduceți cantitatea de hrănire.

Ar trebui să-mi hrănesc cățelul cu hrană umedă sau uscată?


Puteți hrăni un cățel cu toți nutrienții de care are nevoie, fie cu hrană umedă, fie cu hrană uscată. Hrana umedă tinde să fie mai scumpă și va trebui să vă asigurați că are toți nutrienții de care cainele tau are nevoie, în timp ce hrana uscată este uneori mai puțin gustoasă pentru câini, dar aceasta are beneficii dentare și poate fi servita exact așa cum este.

Categories: Uncategorized

1 Comment

Selena · 18 august 2022 at 10:20 AM

Foarte bun textul. Apreciez absolut acest site. Tine-o asa!

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *