Incepand cu data de 07.11.2022,  programul cabinetului Crivet Baba Novac va fi: Luni - Vineri: 14:00 - 20:00,  Sambata: 10:00 - 20:00,  Duminica: Inchis.

Când ai grijă de un pisoi nou-născut, trebuie să știi o mulțime de lucruri, mai ales dacă nu au o mamă. Astăzi, veterinarii noștri de la Crivet vă explica cum puteți avea grijă de un pisoi care nu are o mamă, ce poate merge prost și când ar trebui să-l duceți la veterinar pentru prima dată.

Cum să îngrijești un pisoi


Pisicile sunt animale de companie adorabile, cu toate acestea, au nevoi foarte specifice de care trebuie sa tinem cont. Aceste nevoi sunt diferite pentru fiecare etapă a vieții lor și, dacă ceva nu merge bine, le poate afecta starea de sănătatea generală și durata de viata. Aici vorbim despre cum poți avea grijă de noul tău prieten blănos.

Îngrijirea unui pisoi nou-născut


Când un pisoi are intre 0 – 4 săptămâni, este considerat un nou-născut, încă învață să miaune, să mărgă și chiar cum să-și ajusteze temperatura corpului. Dacă au o mamă, aceasta va putea face cea mai mare parte a muncii, inclusiv hrănirea. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că mama este sănătoasă și că se află într-un mediu cald și sigur. Asigurați-vă că podeaua lăzii/zonei destinate acestora este acoperită cu o pătură și că au un pat cald pe care să se întindă. Totuși, dacă pisoiul nu are o mamă, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să-l duci la un veterinar. Medicul veterinar va putea determina starea sănătate a unui pisoi și vă va informa despre nevoile acestuia.

Ține-ți pisoiul nou-născut intr-un loc cald


Dacă pisoiul nu are o mamă, va trebui să faceți un mic culcus din pături pentru ca pisoiul să doarmă confortabil.

Ar trebui să continuați să asigurați pisoiului o sursă de încălzire până la vârsta de aproximativ 6 săptămâni, deoarece dacă pisoii pot face hipotermie, din acest motiv, zona lor trebuie menținută la o temperatura de 29 grade Celsius.

Hrănirea pisoiului nou-născut


Un alt lucru pe care va trebui să-l faci pentru un pisoi nou-născut fără mamă este să-l hrănești asigurandu-i o alimentație adecvată. Va trebui să hrăniți pisoiul cu biberonul cu o formulă specială pentru pisoi la fiecare 2-4 ore. Fiecare pisoi este diferit, iar medicul veterinar vă va putea informa cu privire la cea mai bună formulă ce o puteti utiliza, cât de mult să-l hrăniți și la ce interval orar. Pentru ca pisoiul să crească sănătos, vor trebui să capete 14 grame pe zi sau 113 grame pe săptămână. Nu da niciodată pisicii tale lapte de vacă și asigură-te întotdeauna că îi hrănești cu aceeași formulă. Și, pentru ca pisicuța ta să digere alimentele în mod corespunzător, va trebui să fie ținută la cald.

Îngrijire preventivă pentru pisoiul dvs


Indiferent ce vârstă are pisoiul tău, ar trebui să-l iei la prima întâlnire la veterinar în prima săptămână în care se află în grija ta. Medicul veterinar va evalua starea de sănătate a pisoiului dvs. și vă va informa despre nevoile alimentare ale acestuia. Acest lucru vă oferă, de asemenea posibilitatea de a adresa orice întrebări pe care le puteți avea cu privire la îngrijirea noului dumneavoastră pisoi.

Este esențial să vă asigurați că pisoiul dumneavoastră primește îngrijire preventivă de rutină, inclusiv examene de sănătate, vaccinări de rutină și prevenirea paraziților.

Examenele regulate de sănătate oferă medicului veterinar posibilitatea de a evalua starea generală de sănătate și bunăstarea pisoiului dvs., inclusiv cerințele dietetice ale acestuia. De asemenea, veterinarul dumneavoastră va putea detecta orice boli devreme înainte ca acestea să devină severe, atunci când sunt mai ușor și mai usor de tratat.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că pisoiul dumneavoastră primește toate vaccinurile și prevenirea paraziților la timp. Pisicuța dvs. ar trebui să vină pentru prima rundă de vaccinuri când are 6 până la 8 săptămâni și ar trebui să-l sterilizați sau sterilizat când are 5 până la 6 luni. Acest lucru previne în primul rând apariția oricăror boli sau afecțiuni grave.

Dacă aveți mai multe întrebări sau nelămuriri cu privire la îngrijirea unui pui de pisoi sau observați că pisicuța dvs. afișează oricare dintre semnele de mai sus, contactați astăzi veterinarii noștri Crivet, vom fi bucuroși să vă ajutăm.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *